Contemporary Simonsen Residence With Multi-Colored Fieldstone By Rob E McQuay Architects

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_1 Share on Facebook Tweet Google Plus

Seated in the southwestern region of the United States, St George-Utah has been called Utah’s Dixie because of the former cotton farms of the late 1800s. Rob E McQuay Architects & Associates styled the Simonsen Residence project with a southwestern organic vibe. Rich in history, the residence was built on an ancient lava field which speaks to the earthy reds and deep tones used on the exterior and interior areas.

The beauty of this custom elevation is the curved lines used to provide intriguing layers and textures. The cracked cement walkway plots a course to the wooden double door entry through an interesting desert scape.

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_2 Share on Facebook Tweet Google Plus

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_3 Share on Facebook Tweet Google Plus

The red brick colors are echoed all through the home reinforcing the southwest theme. Curved cabinetry and lighting establish the balance of the nontraditional space. Exposed rustic beams tie in attractively with the base boards and highlighted hues of the ceramic tile flooring. In an effort to prevent discordance from the exaggerated usage of decoration, the designers forsook traditional hanging light features in the sitting area in favor of recessed staggered lighting.

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_4 Share on Facebook Tweet Google Plus

The enormous kitchen at the heart of the layout with its vibrant cherry wood tones provides a contemporary eating area for guests and residents, as well. The chartreuse accents refresh the palette with modernized notes. Granite countertops throughout, ceramic tile floors, and hanging light fixtures complete the look of the interior without taking away from the overall plan of the space.

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_5 Share on Facebook Tweet Google Plus

Exposed wood beams above the cement walkway lined with greenery convey a sense of a desert trail.

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_6 Share on Facebook Tweet Google Plus

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_7 Share on Facebook Tweet Google Plus

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_8 Share on Facebook Tweet Google Plus

The picturesque views of the outdoor design showcase the ingenuity of the design team, and their ability to capture the allure of the neighboring landscape. The cubist design of the multi-colored fieldstone compliments the soft curves of the outdoor space.

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_9 Share on Facebook Tweet Google Plus

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_11 Share on Facebook Tweet Google Plus

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_12 Share on Facebook Tweet Google Plus

The intricacies of the outdoor landscape and the convergence of multitudinous materials and textures are mesmerizing.

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_10 Share on Facebook Tweet Google Plus

Floor-to-ceiling windows invite both nature and relaxation into the house. Casual comfy chairs afford for cozy get-togethers throughout the year.

Contemporary-Simonsen-Residence-with-Multi-Colored-Fieldstone-by-Rob-E-Mc-Quay-Architects-Associates_13 Share on Facebook Tweet Google Plus

An aerial view of the property demonstrates the magnitude of the structure, and the creative angles of the home. Moreover, we are able to enjoy the seamless integration with its environment.