Innovative Use of Warehouse Space: Brooklyn Studio Renovation by David Berridge

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_1 Share on Facebook Tweet Google Plus

This space, designed by David Berridge in 2008, was an old two-story union hall in the Clinton Hill historic district of Brooklyn, NY. Once it was completely gutted, the 5500-square foot space gave the client, a well-known artist, plenty of space to “push the boundaries” of living/working and public/private spaces. Both floors, in fact, possess public space; both floors have bedrooms and bathroomss, as well as studio space. And, contrary to what you’ll see in much modern décor, this redo hasn’t been shy about using color: check out the blue, yellow, and — of all hues — peach-toned tile in parts of one bathroom, while the tub part of that same bathroom is tucked behind the headboard of a bed: a true ensuite! Through tall wood-trimmed glass doors, the other bedroom looks out at a sunlit green courtyard.

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_2 Share on Facebook Tweet Google Plus

A stone fireplace complements use of stone in the kitchen; clean-lined rectangular wood tables complete the modern feel. Lofty ceilings prevail throughout, especially in studio spaces; one is mostly empty except for a desk and work area in its midst, its color coming from a large painting on one wall (the cat apparently approves.) Other splashes of color: a bold abstract series of squares covers one part of the living room wall, while just around the corner is a larger-than-life floral photograph. And this area also looks out on the central courtyard, through wood-framed glass that opens the space up to light. One site declares that you’ll be “jealous” of the owner here; that jealousy might well start with fellow New Yorkers!

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_3 Share on Facebook Tweet Google Plus

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_4 Share on Facebook Tweet Google Plus

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_5 Share on Facebook Tweet Google Plus

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_6 Share on Facebook Tweet Google Plus

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_7 Share on Facebook Tweet Google Plus

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_8 Share on Facebook Tweet Google Plus

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_9 Share on Facebook Tweet Google Plus

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_10 Share on Facebook Tweet Google Plus

Innovative Use of Warehouse Space Brooklyn Studio Renovation by David Berridge_11 Share on Facebook Tweet Google Plus